הכנת מיץ מקלמנטינות של שביעית

השאלה:

רציתי לשאול 2 שאלות: 1- האם בתקופתינו אפשר לסחוט קלמנטינות הקדושות בקדושת שביעית, כיוון שישנם שסוחטים קלמנטינות ע"מ לעשות מיץ וראיתי שגם מוכרים שתייה קלה כגון תפוזינה ואחד הטעמים הוא קלמנטינה ויש שם רכיבי פרי. 2- אני רוצה לקנות פרחי נוי ממגדל כגון כלניות וכו' והמגדל אמר שהם נשתלו בשמינית(המגדל אדם אמין) האם צריכים לחשוש איך יוצרו השתילים או שאם זה נשתל בשמינית זה מספיק ואפשר לקנות את הפרחים הללו .

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז כסלו תשע"ו 9:15

שלום

1. הואיל מקובל לסחוט קלמנטינות הרי מותר הדבר גם בפירות שביעית

2. אם השתילה נעשתה לאחר ר"ה תשע"ו מותר לקנות אותם