היתר מכירה באוצר הארץ

השאלה: הודעה: בתחנת אוצר הארץ שלנו מביאים בימים האחרונים הרבה היתר מכירה אני לא כ"כ מבין מה ההבדל בין לקנות באוצר הארץ לבין לקנות בסופר רגיל "היתר מכירה"? תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ט אייר תשפ"ב 12:59

ב"ה

שלום וברכה

פעמים רבות כשאתה קונה 'היתר מכירה' בסופר רגיל אתה מקבל את כל הסל שיש לו כשרות, דהיינו מלבד היתר מכירה, גם יבול נכרי וגם יבוא. כמו כן, הפיקוח על היתר מכירה שכן הוא נעשה הוא פעמים רבות פחות הדוק.

בחנויות אוצר הארץ מקבלים- מי שמזמין היתר מכירה- רק תוצרת שמקורה הוא מיהודי, ההיתר מכירה מפוקח, הן על עצם ההיתר והן על כך שמלאכות דאורייתא נעשו על ידי גוי, וכן שמדובר באיזור עולי מצרים, באיזור שבו חז"ל לא גזרו על ספיחין, כך שהיתר המכירה שם יותר מרווח.

בברכה

דוד