הוצאת עצים

השאלה: שלום וברכה ! אני מעוניינים ליצוק בטון בתוך הגינה לריצוף האם יש אפשרות כלשהי להזיז עצים משטח היציקה הצידה ? ע''י גוי ? תודה מראש למענה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אדר תשפ"ב 16:02

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להזיז את העצים על ידי גוי ולהעבירם עם גוש למקום שהוא מוגדר כעציץ שאינו נקוב (כגון משטח בטון ועליו צפוי פלסטיק), ולהשאיר אותם שם עם הגוש עד אחר השמיטה ואז לטעת אותם מחדש (אם זה עץ פרי יש להתחיל למנות שנות ערלה מחדש).

זו פעולה חקלאית שדורשת ידע אגרונומי כיצד לבצע העברה עם גוש שלא יתפורר.