הוצאה למרעה בשמיטה

השאלה:

שלום רב יש לנו בישיבה 2 עיזים, האם מותר לרעות אותם בחוץ או שיש בזה בעיה עם ספיחין? וכן מותר להאכיל אותם עשבים שוטים שגדלו בתוך הערוגות כדי לנקות את הערוגות ולהקל על הצמחים (כלומר להביא אותם לערוגות ולתת להם לאכול ממה שגדל עשבים שוטים)? תודה רבה

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' טבת תשפ"ב 15:52

ב"ה

שלום וברכה

איסור ספיחין הוא רק בצמחים שיש רגילות לזרעם, בסתם עשביית בר שגדלה בשטחים פתוחים, לא חל איסור זה.

לכן מותר לרעות אותם בחוץ או להאכילם  בעשבים שוטים שגדלו בין הערוגות, יש עם זאת להיזהר שלא לעשות זאת כדי לדשן א הקרקע, אלא רק כדי לתת להם לאכול, והקרקע רק תדושן מאליה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר