הגן הבוטאני

השאלה:

שלום וברכה. אני מחנך כיתה. מידי שנה אנו יוצאים לסדרת ביקורים בגן הבוטני בירושלים. שאלנו את הגן לגבי שנת השמיטה, והם ענו לנו את התשובה הבאה👇🏽 האם הרב יוכל לאשר את הדברים? האם זה בסדר זו תשובתם: "לגבי שנת השמיטה אנו עובדים לפי כללי השמיטה לאחר יעוץ ותמיכה מרבני מכון תורה וארץ ומהרב רימון. בנוסף עשינו מכירת קרקע דרך הרבנות כדי לאפשר עבודות שהן ללא איסור מדאוריתא. החווה פועלת שנים ובכל שנת שמיטה מכבדים את ההלכה. זריעות ושתילות יעשו לפני ראש השנה ושאר הפעולות לפי כללי השמיטה". בתודה מראש משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח אלול תשפ"א 12:13

בס"ד

שלום וברכה

הם צדקו בדבריהם שקבלו ממכון התורה והארץ הנחיות הלכתיות כיצד ומה לעשות בשביעית. אנחנו

לא מפקחים על הפעולות בשטח הגן, כך שאין לי מידע ישיר על מעשיהם בפועל. בכל אופן היה ניכר בסיור שערכנו שם שהם רוצים לשמור שביעית לטובת הצבור שבא לבקר בגן הבוטאני. תתמקדו בייחוד בפעילות בחממות ובתחזוקת הגידולים בחוץ.

כתיבה וחתימה טובה