האם מותר להכניס חיישנים למדידת מים וכדומה לגזע העץ בשמיטה, החיישן פועל נגד האילן, אבל הוא מביא מידע שבאופן עקיף מועיל לאילן. ההכנסה פוצעת את האילן.

השאלה:

אשמח לדעת האם מותר להכניס חיישנים למדידת מים וכדומה לגזע העץ בשמיטה, החיישן פועל נגד האילן, אבל הוא מביא מידע שבאופן עקיף מועיל לאילן. ההכנסה פוצעת את האילן. (ראוי לציין שזה מקום עבודה קבוע, כך שאיני יכול לדחות פעולות אלו לאחר שמיטה.)

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד תשרי תשפ"ב 9:59

שלום

 אין זו פעולה חקלאית ישירה להצמחת האילן, אלא רק אמצעי לקבלת מידע (ועוד שהיא פוצעת את האילן ויוצרת קלקול מסויים) ולכן פעולה זו מותרת בשמיטה

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי