האבקת ירקות בגינה פרטית

השאלה: שלום, ברצוני לשאול האם ישנה אפשרות בשנת השמיטה, בגינה הפרטית לבצע האבקה בירקות. בפרט במפפונים וקישואים ששם ישנם פרחי זכר ונקבה נפרדים, ובעגבניות ששם רק צריך לטלטל מעט את הפרחים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג תשרי תשפ"ב 10:57

בס"ד

שלום וברכה

באופן פרטי לא מתאים לעשות האבקה בודאי לא לדעת הרב קוק זצ"ל שאסר מלאכות לפירות שביעית, וכאן זו מלאכה ליצירת פירות שביעית. אפילו לדעות המקילות כדעת החזו"א (באוקמי פירא), נראה שההתר הוא כאשר דנים על גידול מסחרי.  אבל בגנה  בלא האבקה ג"כ יהיו פירות (אולי לא כמות גדולה), לכן נראה שאין לעשות האבקה בשביעית בגינה פרטית.

חורף בריא