דין פפאיה שנקטף בתחילת השמיטה

השאלה: שכנה נתנה לי פפאיה מהגינה. התאריך י בכסלו. האם יש קדושת שביעית בפירות? ואם לא האם הם חייבים במעשרות? תודה חיה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' כסלו תשפ"ב 10:21

שלום

 יש הנוהגים להתייחס  לפפאיה  כאילן הרי שפרי זה חנט קודם השמיטה ויש להפריש ממנו תרו"מ

יש הנוהגים להתייחס  לפפאיה  כירק הרי שפרי זה נלקט בשמיטה וחלים עליו דיני שמיטה.

ולכן נראה שמספק אם העץ שגדל עליו הפרי כבר גדל יותר משלוש שנים, שאין חשש ערלה.

ראוי להפריש ממנו תרו"מ בלא ברכה וכן לחשוש לדעות שהוא מין ירק ולשמור על הפרי קדושת שביעית

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי