דין פסיפלורה בשמיטה

השאלה:

בגינתי גדלים שני שיחי פסיפלורה, המניבים פירות,השיחים נשתלו לצורך יצירת גדר חיה בין גינתי לרחוב. אני ספרדי ונוהג כפוסקים שפסיפלורה ברכתה בורא פרי האדמה ואין בה עורלה(כדעת הרב עובדיה יוסף).

לפני כחודש העיר לי שכני שייתכן שלפוסקים שפסיפלורה דינה כירק, יהיה אסור לאכול מהפירות מדין ספיחים.
שאלתי היא:
א. האם יש דין ספיחים בפסיפלורה?
ב. האם בתום שנת השמיטה יהיה מותר לאכול את הפירות?
ג. אולי בגלל שהפסיפלורה נשתלה כגדר חיה לא יחולו עליה דיני שביעית לחומרא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

צמח שהוא רב שנתי אין בו איסור ספיחים למרות שדינו כירק לעניין ברכה, כגון בננה ועו'. על כן אין ספיחים בפסיפלורה.
גם בתוך השביעית היה אפשר לאכול בקדושת שביעית.
אם רצית את הצמח רק כגדר הנך צודק שאין בו ערלה, אבל כנראה שרצית גם לפירות על כן יש בו ערלה.