דין פירות שביעית שהם ג"כ נטע רבעי

השאלה:

העצים בגינת ביתינו, החל מט"ו בשבט האחרון, הם נטע רבעי. מצד שני הם גם פירות של שנת שמיטה. כיצד לנהוג בהם? האם ניתן לאוכלם בכלל? האם צריך לפדותם וגם לנהוג בהם קדושת שביעית? ומה לגבי ההפקרה שלהם, אם הם צריכים פדיון של נטע רבעי? כמו כן, כיצד ניתן להפקירם, כאשר הכניסה לגינה היא רק מתוך הבית (אין שער חיצוני)? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז חשון תשע"ו 20:32

שלום

הפירות קדושים בקדושת שביעית והם הפקר וגם קדושים משום נטע רבעי וצריכים חילול. לכן כל הקוטף פירות אילו צריך לחלל אותם תחילה. לכן ראוי לכתוב שלט שהפירות נטע רבעי וצריכים חילול.

לעניין הפקרה בגינה סגורה , ניתן לכתוב שלט ובו לרשום שעות כניסה לחצר. ואם אין זה אפשרי אזי ניתן לקטוף את הפירות (ובמקרה שלך אף לחלל אותם מקדושת נטע רבעי) ולהניח אותם בכניסה לבית ולידע את השכנים שפירות אילו הפקר ושניתן לקחתם.