איסור ספיחין בעגבניה שגדלה בגינה

השאלה: שלום גדל אצלי בגינה השנה(שביעית) שיח עגבניות, השיח גדל תחת גג שבולט מהבית כחצי מטר, האם יש פה איסור ספיחין? האם איסור ספיחין הוא גם בגינה פרטית? אם יש פה איסור ספיחין האם הגג פותר את זה מספיחין? מה אני עושה איתו? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו תמוז תשע"ה 10:48

בס"ד

שלום

במקום שראוי לזריעה ישנה  גזרת ספיחין, ולכן יש איסור ספיחין גם בגינה פרטית. אכן הואיל ויש דעות שאין דיני שמיטה בגדל בתוך בית  יש לדון אם הקירוי נחשב לגדל בתוך בית . למעשה  קשה להגדיר את המקרה הזה לגדל בתוך בית, וכמו כן אין כאן הפסד גדול, לכן נראה לי שיש לחשוש לאיסור ספיחין בעגבניה זו שגדלה בגינה . הילכך הלכה למעשה יש עגבניה קדושת שביעית ואין להפסידה אך מצד שני אסורה באכילה  משום גזרת ספיחין . הרחבה בנושא הלכות ספיחין ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן .