אדם שברשותו גינה עם עצי פרי. כעת ישנם פירות שונים על העצים ( לא ערלה) ממתי עד מתי יחול עליו חיוב הפקר ,ולא יעבור על איסור "שמור" ? תודה מראש

השאלה:

שלום. אדם שברשותו גינה עם עצי פרי. כעת ישנם פירות שונים על העצים ( לא ערלה) ממתי עד מתי יחול עליו חיוב הפקר ,ולא יעבור על איסור "שמור" ? תודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד תשרי תשפ"ב 10:22

שלום וברכה

פירות שחונטים מראש השנה תשפ"ב חלה עליהם קדושת שביעית (פירות הקיץ).

כל שחנטו קודם לכן שייכים לשנה השישית אינם קדושים אינם הפקר וחייבים בתרו"מ (כל פירות החורף).

אתרוג מיוחד שחנט בשנה השישית קודם ראש השנה כל שנלקט לאחר ראש השנה יש קדושת שביעית ויש להפריש ג"כ תרומות ומעשרות .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי