שימוש בשתיל שנעקר מחמת איסור כלאי זרעים.

השאלה:

שלום, קנינו מה שחשבנו כמספר שתילי דלעת (נקנו כ"סטרטרים" בגובה סנטימטרים בודדים). שתלנו אותם, ולאחר שהחלו לגדול, התברר שאחד השתילים הוא של אבטיח. השתיל נמצא בקרבה לשתיל של דלעת, מאחר וכששתלנו חשבנו שמדובר בשני ששתילי דלעת. האם צריך לעקור את הדלעת, או שמא אבטיח ודלעת הם מין במינו. אם צריך לעקור, האם מותר לשתול מחדש. אם כן, באיזה מרחק מירקות אחרים? תודה, משפחת ברסטל

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט תמוז תשע"ז 12:20

אבטיח ודלעת הם שני מינים ויש לעקור אחד מהם ולשתול אותו במקום אחר (השתיל מותר בשימוש ובהנאה)  .

והואיל שאבטיח הוא נחשב מין מתפשט וכן דלעת נחשבת מין מתפשט אין לשתול שני מינים המתפשטים אותו בסמיכות ולכן יש להרחיק מן הדלעת  הרחקה גדולה של.....ארבע אמות בנוסף לשיעור ההרחקה הרגיל הוא למעשה כ- 2.10 מטר.

אך את האבטיח ניתן לשתול סמוך למין ירק אחר שאינו מתפשט (עגבניה פלפל וכדומה) בהרחקה של טפח וחצי כ15 ס"מ