צורת הפתח

השאלה:

השאלות הבאות לגבי כלאי הכרם - בין שיחשבו כמחיצה בין הגפנים כך שהם לא יצטרפו ביניהם לכרם או עריס, בין לעניין הרחקה של ירקות מהגפנים 1. האם צורת הפתח נחשבת מחיצה? 2. אם כן, אם הקורה עשויה מ2 מוטות שיש ביניהם זווית מסוימת(נוצרת זווית קהה) זה גם נחשב צורת הפתח? 3. האם גשר רחב בין 2 קירות ללא צורת הפתח (שאין לחיים) נחשב כמחיצה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט אב תש"פ 10:36

בס"ד

שלום וברכה

א. כן זו גמרא מפורשת בעירובין. אבל ראוי להחמיר בדאורייתא בגלל הרמב"ם שהשמיט דין צוה"פ.

ב. לא הבנתי את המציאות, אבל באופן כללי כל שנחשב צורת הפתח לערובי שבת כך גם לעניין כלאים, אם מה שהבנתי נכון המוט שעומד על שני לחיים, הוא קורה (אבל לא ברורה לי המציאות, אפשר לשלוח תמונה להבנת המציאות).

ג. לא. אין כאן צורת הפתח אלא קורה המונחת על קיר.