מנטע ונענע

השאלה: שתלתי בעציץ 60×80 סמ מספר 5 שתילי מנטה ונענה צעירים (במועד השתילה לא הצלחתי להבחין מי הוא מה) עכשיו הם גדלו ב'ה 4 מנטה 1 נענע וענפיהם מתערבבים. בהלכות כלאיים האם עלי להפרידם/ להעתיק את הנענע? או אולי שמם הלועזי הדומה, מינט/פפר-מינט מקל על הבעיה? או שנחשבים בכלל משפחה אחת, ואין בעיה? תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו אייר תשע"ח 11:57

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שהכל תבלינים שלא נאכלים כמאכל אלא לטעם, כמו כן העלים שלהם מאד קרובים בצורה, וכמו כן מינים אלו רב שנתיים (אינם אילן), לכן נראה שאין בכך כלאים ואין צורך לעקור.

ראו בטוב ירושלים
שבת שלום