מהי ההרחקה שיש להניח מנענע המשתרשת מחדש?

השאלה: לרב שלום. 1.בספר הלכות הארץ עמוד 172 בענין שיעור הרחקה לענין כלאים בין ירקות נכתב שיש להרחיק 12 ס"מ ,ובשות אני רואה שהרבנים כותבים שיש להרחיק 15 ס"מ מה נכון? 2.מה הדין לגבי נענע שהרי במידה ושתלתי אותה 15 סמ משאר התבלינים והיא התפשטה לכיוון שאר התבילנים האם יש לעקור אותה (וכן לשאר הצמחים שמתפשטים) (אני יודע שלגבי צמחים רגילים במידה והעלים מגיעים אין צורך לעקור אבל בנענע מדובר בצימוח חדש ) תודה מראש איציק

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' חשון תשע"ח 9:12

שלום

 1. בין שתילת ירקות בודדים יש להרחיק טפח וחצי. ואכן השיעור המדןייק לפי מידות הגר?"ח נאה הרי זה 12 ס"מ (שיעור טפח 8 ס"מ) ואילו שכותבים 15 ס"מ הם כותבים זאת במישור המעשי (ולא ההלכתי) ומעגלים את המידה למידה קלה יותר.

2. הנענע משתרש מחדש (כמו דשה)  ולכן כאשר נקודת השתרשות מתקרבת למין  השני , כבר אין הרחקה של טפח  וחצי ויש לעקור את כל המשתרש בסמוך למין השני (כל שהוא המרחק של תוך טפח וחצי)