כלאי הכרם

השאלה: ב"ה. שלום רב. אני מנהל כרמי מאכל ויין באזור ירושלים קרוב ל 40 שנה. לאחרונה נמסר לי כי יש הוראה מטעם הרבנות ו/או בד"צים לסוגיהם, כי יש לעקור/לכסח עשבים שוטים בזמן הפריחה והחנטה של הגפנים, אחרת הכרמים ייאסרו באיסור כלאיים. מאז החילותי לעסוק בענף, לא שמעתי על איסור כזה. האם יש בו ממש? בכבוד רב, שלמאי פוזס.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א אייר תשע"ח 14:06

שלום וברכה

אשריך שאתה זוכה להיות כורם בארץ ישראל.

ישנה מצווה של "איסור כלאי הכרם". משמעותה של המצווה כי אסור לזרוע או לגדל בכרם מיני תבואה או ירקות וקטניות אשר מקובל לגדלם לצרכי אדם או בעלי חיים גם כאשר הם נבטו וצמחו מעצמם. ברוב אזורי הארץ צומחים מינים רבים של עשבים ובכללם מיני דגניים כגון : חיטה, שעורה, שיבולת שועל ועוד. אסור שיהיו בכרם צמחים אלו ויש להשמידם. באם החקלאי משאיר את העשביה הנ"ל בכרם בזמן תחילת היווצרות הפירות, אסור לאכול את הענבים או לייצר מהם יין.

באם תרצה לשוחח בנושא נא התקשר אלי 0545684261

בברכת התורה והארץ

אגרונום, ד"ר מוטי שומרון