כלאים

השאלה: שלום רב יש לי בגינה ערוגות מוגבהות התחומות בקרשים בגודל מטר ועשרים ס"מ אורך על מטר רוחב. הערוגות מושקות ע"י טפטפות. 1. איך אוכל לשתול או לזרוע מינים שונים באותה ערוגה ? מרחקים , הפרדה פיזית. 2. האם מותר לשתול או לזרוע פטרוזיליה וכוסברה באותה ערוגה ? באילו תנאים ? תודה רבה !

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז חשון תשפ"ג 10:31

שלום וברכה

יש להרחיק בין מין למשנהו טפח וחצי (15 ס"מ) . המדידה נעשית ממקום השתילה ולא מקצות הענפים.

אם מדובר במינים המתפשטים כגון מלפפון ואבטיח יש להרחיק מטר מהמין שלידו.