כלאים

השאלה: לה"ו שלום וברכה, שתלתי בגינה שתילי ירקות ממינים שונים בערוגות. ברצוני לשאול: 1. מה הם המינים המתפשטים? 2. בתשובה הקודמת עניתם שהרחקה בין מיני ירקות היא טפח וחצי, האם זה לגביי כל סוגי הירקות/תבלינים חוץ מהמינים המתפשטים? 3. אם יש לי ערוגה של מלפפון כמה אני צריך להרחיק אותה משאר הצמחים? אודה לתשובתכם, איתי

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ג חשון תשפ"ג 12:47

שלום וברכה

ההרחקה הנדרשת בין מין  ירק למין אחר היא טפח וחצי. אולם בין מין ירק לירק שטבעו להשתרע ולהתפשט כגון : אבטיח, מלון, מלפפון, דלעת יש להרחיק מטר. ההרחקה בין שני מינים שמתפשטים היא 2 מטר. (1.92 מ')

בברכה

מוטי שומרון