כלאים

השאלה: שלום רב, מוכרים כיום , בין שאר זרעי הירקות, גם שקית ארוזה של עלי בייבי. לפי הכתוב מעורבים שם זרעים של 5 עלים, כגון ארגולה חרדל ועוד. האם מותר בכלל לזרוע תערובת זו באדנית (אצלי מצע מנותק), מבחינת כלאיים? שאלה נוספת: במידה ואזרע בנפרד, האם אפשר לתקוע מחיצות לרוחב באדנית, וכך לחלק אותה ולזרוע ללא הרחקה? אם כן , האם המחיצה חייבת להגיע עד תחתית האדנית? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח תשרי תשפ"ג 12:50

שלום וברכה

אסור לזרוע תערובת זו כיון שמדובר במינים שונים שהם כלאיים זה עם זה

גם באדנית צריך להרחיק טפח וחצי בין מין למשנהו.