כלאים

השאלה: שלום. בגינתינו גפן ורימון. ברצוני לשתול ירקות. יש לי מקום לפני הגפן והרימון. במרחק של חצי מטר מהם, בערך. האם מותר לשתול ככה ירקות? ואם לא- האם מותר לשתול במיקום זה באדנית על גלגלים, כלומר לא באותו משטח של העצים? תודה והרבה טוב הודיה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב שבט תשפ"א 18:23

שלום וברכה

מותר לשתול ירקות ליד הרימון.

אסור לשתול בסמוך לגפן. יש להרחיק את הירקות מהגפן לפחות 6 טפחים  (חצי מטר) ולדאוג שענפי הגפן לא יהיו אף פעם מעל הירקות. אם יש לגפן מערכת הדליה, אסור לשתול ירקות גם מתחת למערכת ההדליה גם אם ענפי הגפן עדין לא הגיעו לשם.

בברכה

מוטי שומרון