כלאים בתבואה

השאלה: שלום רב בגינה ביתית זרענו מספר שורות של ירקות (פול,גזר,שמיר,קולורבי) בכל שורה מין אחר . המרחק בין השורות הוא 15 ס"מ. ראיתי במאמר של המכון כי יש דיעה אחרת לההרחיק 60 ס"מ או תלם. מה אני צריך לעשות עם מה שזרעתי ? ומה לעשות מלכתחילה בפעם הבאה? כמו כן זרענו ערוגת פול בגודל של 130X460ס"מ במרחק של 60 ס"מ מזרעי הירקות. ברצוני לזרוע אפונה בשורה או בערוגה - באזה מרחק מהפול ובאיזה מרחק מהירקות ומה שטח /צורת הזריעה? בברכת כל טוב עופר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז כסלו תשע"ו 11:59

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כידוע נחלקו האחרונים האם קטנית היא כירק או כתבואה לדיני הרחקות, ומכיוון שזה ספק באחרונים והדיון הוא בדרבנן, ונעשה מרחק של 15 ס"מ, א"כ אין לעקור.

ב. יש מחמירים להצריך 58ס"מ, אבל כיוון שיש מקילים ב-15  ס"מ, אי אפשר למנוע כדין ספקות בדרבנן.