כלאים בירקות

השאלה:

הבן שלי רוצה לזרוע שורות של ירקות למאכל . השטח הכולל בערך 3 מטרים על 4 מטרים . 1. כמה עליו להרחיק בין השורות/ הערוגות? 2. כמה עליו להרחיק בין שני מינים באותה שורה? 3. אם ארצה להוסיף קטניות, צריך להרחיק יותר? 4. מתי ההרחקה היא מקצה העלים ומתי מהשורש/ הבצל/ הזרע? תודה רבה!!!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג ניסן תש"פ 16:14

שלום וברכה

אשריך שבנך שמח בעבודת אדמת הקודש.

בין שני מיני ירקות יש להרחיק טפח וחצי. המדידה מהזרע / הגבעול ולא מקצה העלים.

בין ירק לירק שמתפשט כגון מלפפון, אבטיח, מלון ודלעת יש להרחיק מטר אחד מכל צד של הירק המתפשט.

בין ירק לקטניות יש להרחיק חצי מטר (6 טפחים)

בהצלחה

מוטי שומרון