כלאים בין תרנגולת לברווזה

השאלה:

שלום! התרנגולת שלי דגרה על ביצים שלקחתי מאחד השכנים. אחד האפרוחים שיצא נראה קצת כמו ברווז - רגליים ומקור כמו של תרנגולת אבל מבנה הגוף מזכיר ברווז. כשגדל נהיה תרנגול ונתתי אותו למשפחה אחרת שרצו זכר לתרנגולות שלהם. התברר לי אח"כ שלשכנים שלקחתי מהם את הביצים יש ברווזים ותרנגולות באותו הלול. אני חושש שהאבא של אותו תרנגול הוא ברווז. מה הדין שלו? מותר שהוא יפרה תרנגולות? כרגע יש לי עוד אפרוח כזה שגם הוא מביצה שלקחתי מאותם שכנים. יש לו דין שונה אם הוא יהיה נקבה? יש איסור לקחת ביצים להדגרה מהשכנים הללו? תודה רבה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ' סיון תשע"ח 8:58

ב"ה

שלום וברכה

מבדיקה שערכנו עם וטרינר מומחה בתחום זה, הוא הבהיר לנו שמבחינה זואולוגית אין כל אפשרות לתרנגול להפרות ברווזה, ולברווז להפרות תרנגול, אי לכך התרנגול שבקע הוא תרנגול לכל דבר (מה גם שהמקור והרגליים הם של תרנגול), ולגבי צורת הגוף אין בכך כל ממשות שמלמדת על היותו ברווז.

אי לכך, מותר לתרנגול זה להפרות תרנגולות אחרות ואין בכך כל חשש של כלאים, ומותר לקחת מהם ביצים כפי רצונך.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר