כלאיים בגינה קטנה

השאלה:

יש לי גינה קטנה בגודל כ 30 מ"ר ונטעתי בה: רימון, זית, 3 גפנים, 5 אתרוגים ו2 בננות ועוד שיחי עגבניות וזרעוני אבטיח ובמרכז יש דשא. הבנתי שיש צורך בהרחקה אבל כבר שתלתי. מה ההרחקה המינימלית שאני יכול לעשות, והאם ניתן להקל  לספרדים על איזו שיטות ניתן לסמוך כדי לעשות שינוי מינמלי המתחייב עפ"י ההלכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לא הבנתי כיצד הייתה השתילה. העיקרון הוא שצריך להיות בין שתיל עגבניות, אבטיח והבננות לפחות 15 ס"מ בין שתיל לשתיל.
לגבי הגפן צריך להרחיק ממנה 60 ס"מ מסביבתה.
שאר העצים אין בעיה.

בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי