ירקות בפרחי נוי

השאלה: שלום הרב! האם ישנו איסור כלאיים בשתילת שיח בטטה בערוגת פרחים , וכן האם מותר ליד שיח רוזמרין? (שיח הבטטה מיועד לנוי ולא לאכילה). אם ישנה בעיה של כלאיים-באיזה אופן כן ניתן לשתול (מה המרווח הדרוש בין נקודות השתילה, ומה המרווח הדרוש מבחינת התפשטות הצמחים)? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' תמוז תשע"ז 12:05

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. ברוזמרין אין כל בעיה הוא שיח רב שנתי ואין בו כלאי זרעים.

ב. בטטה היא ירק, אבל פרחי נוי למרות שרוצים אותם לנוי, אבל בודאי שאינם אכילים, וגם אין בהם ריח (בימינו, לצערינו) ולא גריעא מצמחי רפואה. על כן נראה שגם אפשר בטטה בגינת נוי. אבל אם יש שם פרחים הנאכלים כאן יש מקום להרחיק את הבטטה 12 ס"מ מהפרח הנאכל.

מבין המצרים נראה אור גדול

שבת שלום