הרחקות

השאלה:

ב"ה שלום כבוד הרב, ב"ה יש לנו חלקת אדמה בארץ ישראל ואנו רוצים לשתול ולזרוע שתלי ירקות קיץ מלפפונים, עגבניות, ותירס, שטח החלקה הוא באורך 10 מטר וברוחב שנע בין 2 מטר בחלקים הצרים ל3 מטר בחלקים הרחבים רצינו לדעת כמה מרחק צריך לעשות בין ערוגות לגבי המלון חשבנו למקם אותו במקום נפרד ב ליד עצי פרי האם יש עם זה גם בעיה כמו כן רצינו לדעת אם יש צורך גם בהפרדה בעישבי טיבול כגון מרווה ורוזמרין וכדו' תודה רבה ממש

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ד ניסן תשע"ו 0:08

ב"ה

שלום וברכה!

בשטח הגינה המתוארת בשאלה יש להרחיק טפח וחצי בין מיני הירקות השונים, וכן בין עשבי התיבול, כגון מרווה, זעתר וכדומה, במקרה זה ההרחקה מהמלון היא גם של טפח וחצי.

בברכה

דוד