הרחקה בין טימין לזוטה בין ברוקולי לכרוב הנשתלים באדנית

השאלה: 1. האם מותר לשתול טימין וזוטה לבנה באותה אדנית? אם כן כמה ס"מ להרחיק ביניהם? ואם לא, האם אפשר להניח חציצה כלשהי ביניהם שתתיר? 2. האם מותר לשתול ברוקולי וכרוב באותה אדנית? אם כן כמה להרחיק ביניהם?ואם לא, האם אפשר להניח חציצה כלשהי ביניהם שתתיר? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' חשון תשפ"א 14:59

שלום

1. טימין הוא הקורנית והוא נחשב ירק, הזותה הוא עצי רב שנתי ומתחדש מן הגזע ונחשב לאילן לעניין כלאים.

איסור כלאי זרעים הוא רק בין שני מיני זרעים או ירקות ואין איסור להסמיך ירק לאילן.לכן מותר לשתול אותם באותה אדניתללא הרחקה.

2. ברוקולי וכרוב הם מיני ירקות לכן אין לשתול אותם ללא הרחקה . ההרחקה צריכה להיות של טפח וחצי בין נקודת השתילה של שני מינים.

מחיצה קטנה אינה מהווה מחיצה המתרת (מחיצה תיקנית הלכתית המתרת היא  רק מחיצה שרוחבה ארבע טפחים וגובה עשרה טפחים)

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובןלסקי