הרחקה בין בזיליקום ועגבניה

השאלה: בעציץ זרעו גם זרעים של בזילקום וגם גרעינים של עגבניות שרי, ונראה שאכן גודלים 2 סוגי צמחים, האם צריך להשמיד את העציץ או מספיק לזרוק אותו , או שלא צריך לזרוק

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט אב תשפ"ג 14:20

שלום

איסור כלאי זרעים חל רק  מיני זרעים וירקות או גידולים חד שנתיים או גידולים עשבוניים שמתחדשים מו השורש או מצוואר השורש, אך צמחים רב שנתיים שיש להם גזע רב שנתי שמתחדש מהגזע דינו כאילן ואין איסור לגדל אותו בסמיכות למין אחר.

הביזילקום והאזוב הם מינים רב שנתיים עם גזע מעוצה ודינם כאילן ומותר לגדל בסמוך להם מיני ירקות.

גם במקום שגדלו שדני יני ירקות יחד צריך לעקור אחד מן נמינים ולשתול אותו במרחק הראוי ומותר להמשיך לקיים ולגדל משתי הגידולים.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי