האם כלאיים תקף גם בשתילי ירקות שנזרעו לא בכלאיים (מגש נפרד לכל סוג) ונשתלו לאחר מכן בגינה ביחד?

השאלה:

שלום וברכה, האם כלאיים תקף גם בשתילי ירקות שנזרעו לא בכלאיים (מגש נפרד לכל סוג) ונשתלו לאחר מכן בגינה ביחד? האם כלאיים זה רק בזריעה או גם לאחר שהצמח גדל? תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אייר תשע"ו 12:50

שלום

איסור כלאים הוא הן בזריעת זרעים ממינים שונים בסמיכות וכן בשתילת שתילים בסמיכות וכן בכל שלב בגידול. אין לשתול ולקיים שתי מינים הגדלים בסמיכות (ללא הרחקה הראוייה)