דומדמניות

השאלה: שלום רב, האם דומדמניות נחשב כעץ או ירק? שתלתי את השיח ליד גפן, האם נדרשת הרחקה? אוסיף ששתלתי לפני השמיטה ועד כה לא הוציא פרי ובנוסף השיח רב שנתי. האם משנה אשכנזי/ספרדי לפי האתר להלן לוקח זמן להוציא פרי: https://www.organi-co.co.il/growing/redcurrant

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ' אייר תשפ"ד 15:23

שלום וברכה

לפי המידע שבידי, הדומדמנית (ribes rubrum ) הינה עץ בהגדרה ההלכתית ואינה מניבה פרי בתוך שנה מזריעתה. לפיכך לכל השיטות אינה כלאים בכרם. כדי להניב פרי היא זקוקה ל 800 שעות קור לפחות ויתכן שזו הסיבה שעדין לא קבלת פירות.

בברכה

מוטי שומרון