גידול ורדים בסמוך לגפנים

השאלה: לאחרונה פרסמתי את הפוסט הבא: גן של ורדים-או כרם של ענבים?! מה עושים שיחי הורדים באמצע הכרם?! מסתבר שחוץ מהיתרון האסטאטי שבכך-הסיבה נעוצה בתכונה בוטאנית של הורדים. שיח הורד רגיש מאוד למזיקים ויגלה סימני מחלה הרבה לפני שיחי הגפן. בשל כך נוטעים את הורדים כדי שישמשו סימן התרעה מקדים מפני מזיקים שונים" אחת התגובות שקיבלתי אמרה שיש איסור הילכתי לנטיעה מעורבת של צמחים. האומנם? שבוע טוב ותודה מראש שי שוולב מורה דרך

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' אייר תשע"ו 10:00

שלום

איסור כלאי הכרם הוא זריעת וגידול זרעים או ירקות חד שנתיים בכרם (או בסמיכות לגפן) אך מותר לגדל עצים בסמיכות לגפן וכן כל שיח רב שנתי שנחשב ג"כ כעץ מבחינה הלכתית .

לכן אין שום בעיה בשתילת שיחי ורדים בסמוך לגפנים