גידול גפן במרפסת

השאלה:

ישר כח גדול, האם כבודו יוכל להאיר את עיני בנוגע לדינים המיוחדים לגידול גפן במרפסת וביחוד לענין כלאים. אני מגדל גפן באדנית במרפסת (שהיא עברה את שנות הערלה) האם מותר לי לגדל צמחי מאכל ותבלין אחרים באותה אדנית. האם מותר לגדל יחד שיחים כגון סמבוק שחור המשמש הן כמאכל והן כנוי. והאם הסרפד שגדל פרא באדנית נחשב לאיסור כלאים, כיון שאני משתמש בו למאכל.

ישר כח גדול שבת שלום חודש טוב וחג שבועות שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין לגדל ירק או תבואה תחת גפן, אפילו בעציץ שאינו נקוב, לגבי שיחים ואילנות יש מקום להקל. אין לשתול סרפד באדנית תחת הגפן אם אתה רוצה לאכלו.