גויאבה תותית

השאלה: שלו' לכת"ר. נכנסתי למשתלה ע"מ לקנות עצי פרי, והציעו לי לקנות עץ הנקרא: 'גויאבה - תותית'. לא חשבתי מספיק, קניתי את העץ ונטעתי אותו בחצר. השאלה היא האם נהגתי כשורה? האם הזן הזה הוא בעייתי? האם יש נפק"מ בין נטיעה לקיום (נפק"מ להשקיה בהמשך). האם יש לעקור? אולי יש בזה 'מסייע' למשתלה, בכך שימשיכו למכור זן זה? אודה אם הרב יוכל לענות לשאלותי, ואם אפשר להביא כמה מקורות באחרונים. [ממה שראיתי בסי' רצה, נראה שאולי יש בעיה בקיום אילן המורכב, אך ודאי הפרי היוצא - מותר] בקשת מחילה מעיקרא על הטרחה, אורי זיסוויין בני נצרים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אייר תשע"ח 22:41

בס"ד

שלום וברכה

בגויאבה תותית אין הרכבה אסורה, זה רק שם מטעה הלכתית, הם מאוד מעוניינים בשמות אלו כדי להגביר מכירות.

שבוע טוב