בעבר קראתי שבהרבה שתילים של פרי הדר מורכבים, ושמותר לקיים את האילנות אבל לשתול רצוי רק על ידי גוי. יש לי גרעינים (כרגע של פומלה). הבן שלי רוצה לשתול אותם. האם יש בזה בעיה?

השאלה:

בעבר קראתי שבהרבה שתילים של פרי הדר מורכבים, ושמותר לקיים את האילנות אבל לשתול רצוי רק על ידי גוי. יש לי גרעינים (כרגע של פומלה). הבן שלי רוצה לשתול אותם. האם יש בזה בעיה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה ניסן תשע"ח 11:19

שלום

נפסק ברמב"ם הלכות כלאים פרק א הלכה ז

"ומותר ליטע ייחור מן האילן שהורכב כלאים ולזרוע מזרע הירק שנזרע כלאים".

איסור הוא כלאי אילן הוא הרכבת שתי ענפים שונים (כנה ורוכב) ממינים שונים וכן נטיעת עץ או שתיל שהוא מורכב (שהשתיל מחובר מכנה ורוכב שונים) אך תוצר מעץ מורכב, כגון ענף חדש שגדל מעץ מורכב אין איסור להשריש אותו ולנוטעו באדמה. וכן  גרעין מפרי שגדל בעץ מורכב הוא תוצר בלבד והוא מותר בזריעה .