בגידול ירקות על מים (הידרופוני) האם יש בעיה של כלאים ,לגדל שני סוגי ירקות אחד ליד השני

השאלה:

שלום רציתי לשאול בגידול ירקות על מים (הידרופוני) האם יש בעיה של כלאים לגבי שני סוגי ירקות אחד ליד השני וכמה צריך להרחיק והאם יש בעיה ששני ירקות (שונים) צומחים מאותו מים (כלומר שמים שנכנסים בהתחלה לירק אחד עוברים אח"כ לירק שני כמו בגידול בצינור) תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' אייר תש"פ 12:37

שלום

יש איסור כלאים גם בגידולי מים  כדין כלאים בעציץ לא נקוב ויש להרחיק בין המינים. אך לאחר הרחקה מנקודם השתילה זה מזה אף שהם יונקים באותם מיים אין בכך בעיה הלכתית הואיל והגדרת איסור כלאים הוא משום מראית עין ואנו מתייחסים רק על מה שנראה מעל הקרקע .

שיעור ההרחקה: אם שותל שורות או מיני ירקות בודדים די בהרחקה של טפח וחצי (כ15 סמ')

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי