שבעת המינים

השאלה: שבוע מבורך, רציתי לשאול האם שבעת המינים הם הצמחים המוזכרים \ המפורסמים ביותר בתנ"ך וכמה פעמים כל אחד מהם הוזכר בתנ"ך? מוכן לשלם עבור אימות המידע הזה, או עבור פגישה עם רב שיעזור לי לאמת את שמות הצמחים והפירוש שלהם בפסוקים מסוימים, דרך תוכנה שמאתרת כל מילה בתנ"ך (יש לי כזו), רק צריך הכוונה האם מדובר בשם של הצמח כצמח או כפירוש אחר ואז נדע לבדוק בדיוק כמה כל אחד משבעת המינים הוזכר בתנ"ך אשמח לעזרה בנושא!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ט ניסן תשפ"ד 12:44

ב"ה

שלום וברכה

יש ספר של פרופ' זהר עמר שנקרא "צמחי המקרא" בו הוא סוקר את כל שמות הצמחים, השמות הנרדפים וכמה פעמים כל אחד מהם מופיע בתנ"ך.

אתה יכול להסתכל גם בערכים השונים באנציקלופדיה הלכתית חקלאית בקישור זה, מופיעים שם כל שבעת המינים, ריכזנו שם גם את כל האזכורים בתנ"ך על שלל שמותיהם.

אם יש צורך במענה מפורט יותר אנא פנה אלי לווטסאפ: 052-6071159

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר