מרפסת ואדניות תבלינים

השאלה: שלום רב!
כבר נשאלו מספר שאלות בנושא אבל לא הבנתי בדיוק מה לעשות.
אנחנו מגדלים במרפסת בקומה ראשונה בתוך אדניות עשבי תיבול. האדניות מונחות על בטון ולא נמצאים בשטח מקורה (נמצאות תחת כיפת השמים). האם מותר לנו להשתמש בתבלינים? איך?
וכיצד ניתן לטפל בהם?
וגם- קראתי שמותר להשתמש רק במה שצנח בשנה השישית. איך אפשר לדעת בדיוק מה צמח מתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:47:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר להשתמש בתבלינים, כל אלו שנזרעו בששית וגדלו בשביעית. לכל הירקות הללו יש קדושת שביעית, כך שאם גמרתם את השמוש יש לשמור קדוש"ש בשאריות.
באדנית אפשר להשקות ולטפל כדי לקיים את הצמח אבל לא לזרוע ולא לשתול בה.