גן פרטי בשנת השמיטה

השאלה: לכבוד הרבנים שלום
לאחרונה קניתי דירה חדשה ב"ה. יש בדירה (מאחורה) גינה אם עצי בננה ופומלית. הפירות כבר מבושלים עוד מזמן הדייר האחרון. שאלתי היא מה קורה אם הפירות בשנה הבאה (בננות אינם ספיחים?) מותר לאכל אותם? וכן האם מותר לנו "לשפץ" ולטפל בגינה (הוא במצב מוזנח) לשתול דברים חדשים או שמא לחכות עד אחרי שנת השמיטה? ומה אם עצי הנוי, יהיה מותר לי להשקות אותם? בקיצור איך אני נוהג אם הגינה? אני יודע שיש זמנים כגון ט"ו באב או אלול שמותר עד אז לטפל בדברים - מה אני עושה? מזמין גנן או עושה זאת בעצמי?
בכבוד רב, יוסי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:15:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כל מה שאתה יכול לעשות כעת עדיף לעשות לפני השמיטה, להכין את הגינה שתהא נאה ופרחים רב שנתיים זרועים בתוכה.
2. העצים שבגינה אינם ספיחים, אלא שעליך לאכלם בקדושת שביעית. מותר להשקותם בשביעית לשמירת צימוחם.
3. מועדי השתילה מרובים ושונים לפי העץ וגידולו.
4. מכיוון ששאלותך כלליות וקשה לפרט, הצעתי לך לקנות את הספר קטיף שביעית 086847325. ולראות שם את פרוטי הדברים (כולל תאריכים), והדרכות מעשיות לגינה כשלך.

חג שמח