ערלה

השאלה: שלום עליכם. נטעתי עץ תפוזים לפני כחודש. ההסטוריה של העץ: שנה בתוך 7 ליטר אחר כך שנתיים בתוך 15 ליטר ולאחר מכן 2.5 שנים בתוך 25 ליטר. בחודש אוקטובר האחרון בוצע במשתלה שיפוץ. לצורך כך הועבר העץ למשך 3 שבועות למשטח בטון. האם צריך למנות שנות ערלה מחדש? אם כן מדוע? הרי משנה במסכת ערלה פרק א משנה ג משמע שאם נמצא בתוך גוש העפר שלו אין זה נחשב הפסק. אשמח לתשובה וכן למקורות. תודה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז טבת תשע"ז 16:14

שלום וברכה

יש למנות שנות ערלה מחדש.

המשנה עוסקת ב"אילן שנעקר והסלע עמו" ולדעת הפוסקים מדובר שהוא נמצא על הקרקע. כאשר הוא נתון בגוש אך מנותק מהקרקע כגון במקרה שלך, שהוא היה על משטח בטון, יש למנות ערלה מחדש. להרחבה עיין הלכות הארץ עמ' 134-142 בהוצאת מכון מהתורה והארץ.

בברכה

מוטי שומרון