ערלה ונטע רבעי בפסיפלורה

השאלה:

האם הפסיפלורה היא עץ או פרי אדמה, עיקר השאלה הוא לעניין המתנת שנות ערלה ודיני נטע רבעי, האם יש להחמיר בשניהם, והאם החומרה היא מעיקר הדין או רק חשש, (אם זה רק חשש אז לכאורה בברכת פדיון נטע רבעי יש להקל ולא לברך).
וכן גם לדיני ברכות מה בדיוק מברכים על הפרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הפסיפלורה היא ספק עץ ספק ירק, ולכן לעניין ערלה דאורייתא אנו מורים להחמיר, למרות שיש רבנים גדולים, ובייחוד מעדות המזרח שנוקטים שדינה כירק. אולם לנו נראה שהרי זה ספק ואין להקל, ולכן לעניין נטע רבעי יצטרכו להחמיר לחלל ולהפריש תרומות ומעשרות.

ברכתו בורא פרי אדמה, מכיוון שאנו מכריעים שהאומר "אדמה" יצא ידי חובה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי