עורלה ותרומות ומעשרות בעציץ

השאלה:

נטעתי עץ בן שנתיים בעציץ עם כל הגוש בסוף אב השנה (תשע"א). מתי מסתיימות שנות עורלה?
מאחר והעציץ במרפסת, האם וכיצד אפריש תרומות ומעשרות והאם מכל כמות המוכנסת הביתה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

עציץ זה מתי נשתל? דהיינו, מה התאריך המדוייק של עשיית השתיל, האם לפי ט"ו באב תשס"ט או לאחריו? אם נשתל לפני ט"ו באב תשס"ט, כל הפירות שיחנטו מט"ו בשבט תשע"ב הם נטע רבעי (אפשר לחלל ולאכול). אם נשתל לאחר ט"ו באב תשס"ט, יש בכך מחלוקת ראשונים מתי מסתיימים שלושת השנים, כדאי להחמיר שרק הפירות שיחנטו מט"ו בשבט תשע"ג יהיו נטע רבעי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי