עורלה בגפן מורכבת

השאלה:

קניתי במשתלה גפן מורכבת בת 4 בעציץ. ברצוני להעבירה עם האדמה לעציץ גדול יותר, האם עלי לחכות 4 שנים מיום השתילה החדשה? הגפן הועברה אלי מהמשתלה ברכב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אשריך שאת זוכה לעסוק בנטיעות בארץ ישראל.

השאלה, האם המשתלה מפוקחת לעניין ערלה. יש משתלות שיש בהם פקוח על ערלה, ואז אין צורך למנות שנות ערלה מהנטיעה (אפילו שהיה מעבר ברכב). אולם אם אין למשתלה אישור על ערלה יש למנות שנות ערלה משעה שנוטעים באדמה או בעציץ נקוב.

אם את מעבירה מעציץ לעציץ, יש לבדוק באיזה עציץ הוא נמצא כעת (נקוב, שאינו נקוב) ולאיזה עציץ הוא מועבר (נקוב שאינו נקוב), ועל מה עומד ויעמוד העציץ? אם אדע פרטים מדוייקים יותר אוכל אי"ה לענות ביתר פרוט.

חודש טוב ושבת שלום
הרב יהודה הלוי עמיחי