ספק השנים

השאלה: שלום וברכה! בשנה שלפני השמיטה האחרונה נטעתי מספר עצים בחצר, כך שהשנה הפירות שחנטו אחרי טו בשבט כבר אינם עורלה. השתילים היו בני שנה או מס שנים במשתלה אבל לא הסתמכתי על כך מפני ידעתי אם הקפידו על חיבורם לקרקע וגם לא היה אכפת לי לחכות ולצאת לכתחילה. האם הפירות שיבשילו השנה מוגדרים נטע רבעי או שחייבים בתרו"מ? האם להחשיב מספק נטע רבעי ולחלל בלי ברכה ובמקביל להפריש תרו"מ בברכה? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ה' אייר תשע"ז 23:48

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שיש מספר ספקות עדיף להחשיב כספק השנים ולהחמיר גם להפריש תרו"מ וגם לפדות נטע רבעי. הכל ללא ברכה.

מועדים לשמחה לגאולה שלמה