משך הזמן לספירת שנות עורלה ודין אכילת עלים

השאלה:

שלום וברכה,
אם אני מקבל ייחור (ענף) ושותל אותו באדמה (ועדיין אין לו שורשים) ממתי אני מתחיל למנות את שנות הערלה מרגע השתילה או מרגע הסרתו מהעץ או אם אני שם בדרך בתוך מצע מרגע השתילה במצע? האם משנה גיל העץ ממנו נלקח הענף (הייחור)?
אם אני אוכל רק את עליו של העץ ולא אוכל את פריו (הפרי זניח באיכותו לעליו) האם עלי להמתין 3 שנים או שדינו כשיח ומותר לאכול את עליו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

המניין מתחיל 14 יום אחר ההשרשה בקרקע.
בהגדרת ערלה אין הולכים לפי האדם הפרטי אלא לפי המקובל והרגיל בכך, ועל כן יש לבדוק את המציאות הכללית. לפי תיאור הדברים במכתבך נראה שהעיקר בצמח הזה הם העלים ומגדלים אותו לאכילת העלים, וא"כ יש להחמיר ולמנות שנות ערלה.

חג כשר ושמח