מה הדין בגדר חיה מפסיפלורה שהעירייה שתלה?

השאלה:

הבנתי שאם שתלו פרי מסוים כגדר חיה ללא כוונה לפירות לא צריך לנהוג בו דיני ערלה. העיריה שתלה גדר חיה מפסיפלורה. האם מותר לקחת ולאכול מהפירות האלה או שיש סיכוי שהעיריה התכוונה גם לפירות כששתלה? ואולי בכלל יש פה ספק ספיקא, א)אם העיריה התכוונה לפירות או לא? ב) מה דין הפסיפלורה לחיוב ערלה- כעץ או כשיח?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

רבים הקלו בפסיפלורה להחשיבו כירק (בייחוד הפוסקים הספרדים) רק חלק מהפוסקים האשכנזים החמירו להחשיבו כעץ, וא"כ השאלה היא רק לדעות המחמירות בפסיפלורה.
נראה שהרשות המקומית לא נוטעת לפירות ועל כן אפשר להקל.

חנוכה שמח
הרב יהודה הלוי עמיחי