למנות ערלה בעציץ נקוב - המשך

השאלה:

שאלני שואל ספרדי, אם לפי שו"ע (רצד, כו) ניתן להקל, כי הוא כתב שעציץ לא נקוב חייב ומשמע שחייב בוודאות כמו עציץ נקוב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

בדעת השו"ע רבו הדעות וההסברים, יתכן שכתב רק לחומרא (מנחת שלמה סי' ע) אבל לא לדינא, ויש שהסבירו שרק מדרבנן חייב. כמו כן אפשר לומר שהשו"ע דן על חרס ועץ שאינו נקוב, אבל באינו נקוב כזכוכית ומתכת בכך גם השו"ע יודה שאיננו חייב (מדאורייתא או מדרבנן). על כן נראה שכיוון שהדיון הוא בערלה דאורייתא (אין לצרף דעת המל"מ) יש להחמיר ככל ספק בדאורייתא, ולא להעביר מאינו נקוב לנקוב בודאי לא לכתחילה.