חילול נטע רבעי

השאלה: יש לי עץ לימון שכרגע הוא בן 4 שנים ופירותיו לפי חישובי הם נטע רבעי. לא כל הפירות בשלים. האם צריך לפדות כל פרי בנפרד? ראיתי בתשובה כאן באתר שאם הפרי הוא שלי , אני צריך להוסיף רבע מערכו... אבל מה אני אמור לעשות אם המטבע? כלומר מה זה משנה מה ערכו של הפרי? יש לי מטבע של 10 שקלים שבעבר פדית עליו מעשר שני... האם אני יכול להשתמש בו? עד מתי מותר להשתמש באותו מטבע תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו חשון תשע"ז 9:21

יש לפדות לאחר תלישת הפירות ואפשר לרכז מספר פירות יחד,

הפודה נטע רבעי שלו התורה ציווה להוסיף רבע מערכו . היום בזמן הזה אין אנו פודים על שווי הפירות אלא על פרוטה אך שמחלל פירות שלו מחלל על פרותה ורבע .

המטבע הרי הוא קדוש בקדושת נטע רבעי אין להשתמש בו כלל. יש להשחיתו, אלא לחלופין לחלל את הקדושה שבמטבע על סוכר בשווי פרוטה ואת הסוכר לכלות ע"י המסה בכיור בזרם מים.

אפשר לטיול מטבע בשווי גדול ולחלל עליו מספר פעמים בשווי פרוטה כל פעם, אך יש לוודא שהמטבע עדיין פנוי לחילול ויש בו שווה פרוטה שעדיין לא חל קדושת  נטע רבעי. לאחר שהתמלא אין לחלל עליו עוד עד נרוקן את הקדושה מהמאבע ע"י חילול הקדושה על סוכר .

הואיל הנושא מעט מורכב ראוי לעשות מנוי לבית האוצר של המכון שהוא דואג למטבע שיהיה ראוי לחילול כל הזמן.