העתקת עץ מנגו

השאלה: שלום כבוד הרב יש לי חבר שיש לו עץ מנגו בוגר בן לפחות 10 שנים אני רוצה להעביר אותו אלי לגינה האם כדי לאכול מהפרי אחרי שאני שותל אותו צריך לחכות 4 שנים ? ואם יש תנאים שצריך לעמוד בהם בזמן העברת העץ תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י' סיון תש"פ 8:37

שלום וברכה

ניתן להעתיק את העץ מבלי להתחיל למנות שנות ערלה מחדש, באופן הבא :

בסתיו או באביב המוקדם יש לגזום את העץ באופן כזה שיישארו רק כ 5% מהעלים, לצבוע את הגזע והענפים בלובן מיוחד לצביעת עצים. אח"כ לחפור מסביב לעץ תעלה במרחק של כ- 70 ס"מ מהגזע. להמתין כחודש ואז לעקור את גוש השורשים מבלי שיתפורר ולהעבירו למקומו החדש. אם העץ אינו מראה סימני כמישה לאחר ההעתקה, אין צורך במנין שנות ערלה מחדש.

בהצלחה

מוטי שומרון