גויבה תותית

השאלה: שלום, שאלה לגבי גויבה תותית, לשאלה בנושא ענית ש: "כאשר מגדלים גויבה תותית ופיטנגו לצורך אכילת הפירות, הם חייבים בערלה." בגינה שלי אני מגדל אותם לצורך גדר חיה האם זה משפיע לגבי ערלה? מבחינה בוטנית גויבה תותית הוא שיח, מדוע יש לו שנות ערלה? תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ט אב תשע"ח 8:08

שלום וברכה

לגבי שאלתך הראשונה. אם אתה מגדל את הגויבה התותית ואת הפיטנגו לצורך גדר והפרי אינו חשוב בעיניך, אין צורך למנות שנות ערלה, ומותר לאכול את הפירות גם בתוך 3 השנים הראשונות, מדין "נוטע לסייג" שפטור מערלה.

לגבי חיוב שיח בערלה. שיח רב שנתי חייב בערלה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון